PVC Fönster

Att köpa nya fönster i dag är förmodligen inte lika enkelt som det var en gång i tiden. Fördelar och nackdelar ska vägas mot varandra och så vidare. Men faktum är att det verkar som om att allt fler får upp ögonen för den typ av fönster som kallas för PVC. I ett så kallat PVC fönster är det alltså just PVC som är det material som i huvudsak används i ramen och karmen. PVC är en typ av plast som tillhör basplasterna och även om fönstret är underhållsfritt så åldras även denna plast och den påverkas av väder, vind och sol.

Köpa PVC fönster

Du får alltid väga olika punkter mot varandra när du ska investera i något och när det gäller PVC fönstren handlar det bland annat om hur mycket du är villig att spendera på nya fönster samt hur de ser ut när de är på plats. Många tycker nämligen helt enkelt att träfönster är att föredra för att de är snyggare. Ett tips är att du besöker en byggnad eller ett hus med just PVC fönster. Då får du själv skapa dig en uppfattning om hur det ser ut och hur det känns att öppna och stänga.

Även om PVC fönster blir allt vanligare så har det redan varit populärt sedan länge utanför vårt avlånga land. Dessa fönster är nämligen vanliga i bland annat England och USA och tidigare kunde du endast köpa PVC fönster om du importerade dem. I dagsläget finns det PVC fönster på den svenska marknaden. Sedan är det alltid bra om du kontrollerar att den tillverkare du vill köpa av har hängt med ett par år så att du kan återkomma om det skulle vara något som inte stämmer med dina fönster.

Billiga PVC Fönster

PVC Fönster kan man ofta hitta till bra pris numera. I Sverige kan man till exempel köpa fönster som har tillverkats av det polska företaget Dobroplast till bra priser.

Montera dina fönster

Något du också ska tänka på om du köper PVC fönster är hur de ska monteras eftersom de monteras på ett annorlunda sätt än traditionella träfönster. Kika också efter huruvida det finns fönsterbleckspår eller inte eftersom detta också påverkar monteringen och kostnaden. Slutligen bör du också be om offerter från ett antal företag och tillverkare. Det är inte heller någon dum idé att du hör dig för med andra som har köpt fönster från företaget tidigare för att se hur nöjda de var och om de skulle rekommendera dig något annat.

Fördelar och nackdelar

Det finns som sagt både för- och nackdelar med PVC fönster. För det första finns det i princip inga krav på underhåll och du behöver inte heller bry dig om att slipa och måla om dina fönster då och då som annars behövs. En annan fördel är att du kommer undan ganska mycket billigare om du köper PVC fönster istället för de klassiska träfönstren. Dock finns det också nackdelar likt allt annat. Bland annat ser det inte alltid så bra ut med PVC fönster rent utseendemässigt om man kombinerar dessa med den svenska traditionen för hur hus ser ut. Dessutom är det inte heller miljövänligt på samma sätt med plast som med träfönster.